Izjava o politici privatnosti

KT Sara d.o.o. se obavezuje da će čuvati privatnost svih Pretplatnika koji koriste ili su koristili naše usluge , osim podataka koji su dostupni u telefonskom imeniku.

KT Sara d.o.o. će prikupljati samo neophodne, osnovne podatke o Pretplatnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje Pretplatnika u skladu sa važećim propisima i dobrim poslovnim običajima u cilju pružanja kvalitetne usluge.

Svi podaci o Pretplatnicima se pažljivo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni kao i poslovni partneri su odgovorni za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Lične podatke pretplatnika KT Sara d.o.o. će izuzetno da učiniti dostupnim nadležnim državnim organima, po njihovom zahtjevu, isključivo u slučajevima odnosno na način i u postupcima propisanim Zakonom o zaštiti ličnih podataka, Zakonom o komunikacijama, Zakonom o krivičnom postupku i drugim pozitivnim propisima koji se primjenuju u Bosni i Hercegovini, uključujući i zakonito presretanje telekomunikacija.